Få de långa bilresorna att gå med varierad underhållning

Under långa bilresor är det viktigt att ladda upp med extra mycket underhållning för att inte resan ska bli alltför tradig. Du lär tröttna rätt fort på dina CD-skivor du redan plöjt igenom flera gånger och på de enformiga FM-radiokanalerna. Även om det kan dyka upp nya lokala kanaler i olika delar av landet, blir det ändå väldigt lika. Därför är det ett hett tips att införskaffa en AUX-kabel till din bilstereo för bredda din bilunderhållning ordentligt. En AUX-kabel är en lätthanterlig liten sladd som kostar runt hundralappen och som du kan få tag i var som helst. Med denna kan du koppla ljudet från din smartphone eller externa musikspelare och på så sätt kunna lyssna på vad som helst i bilen. Du behöver alltså inte investera i en ny bilstereo, utan det räcker med denna kabel.

Det finns flera typer av underhållning för dina öron under bilresan. En sak kan vara att använda sitt Spotify- konto för att ta del av ett gigantiskt musikbibliotek. Med Spotify kan du både upptäcka ny musik under resan, eller lyssna på dina favoriter som du lagt till i olika spellistor. Om du inte vill ödsla på din surfpott kan du ladda ner spellistorna innan bilresan och på så sätt lyssna i offlineläge under själva resan. Spotify är också ett bra verktyg för att arrangera roliga musiktävlingar i bilen. Det finns såklart andra alternativ musiktjänster också. Det går även att koppla in externa musikspelare där du lagrat musik, till bilstereon via AUX-kabeln.

Group of friends having fun in the car. Sunset

Group of friends having fun in the car. Sunset

En rolig underhållning är att lyssna på en podcast. Podcasts som underhållningsform har växt mer och mer och nya populära poddar dyker upp hela tiden. Podcasts görs ofta av kända människor och kan även vara en del av tidningars rapportering. Många poddar handlar om rätt smala ämnen där kunniga människor gräver ner sig ordentligt i just detta ämne. Ladda upp inför bilresan med flera avsnitt av dina favoritpodcasts till telefonen och använd sedan AUX-kabeln för att lyssna i bilstereon.

Ljudböcker är en annan trevlig underhållningsform under bilresan. Man kan ju inte läsa medan man kör bil och genom att spela upp ljudböckerna i bilstereon kan hela bilen lyssna samtidigt. Hos storytel kan du köpa de populäraste ljudböckerna till din telefon för förmånliga priser.