Hemmabio i din trädgård

De flesta som bestämmer sig för att skapa en hemmabio gör det vanligtvis inomhus. Men skulle du ha tillgång till en lagom stor trädgård skulle du kunna sätta upp en bio utomhus, så länge vädret tillåter. Ifall du har möjlighet kan det vara smart att bygga en uteplats med tak. Då kan du även titta på film utomhus när det regnar.

Att bädda ner sig i en skön soffa med filtar och massa kuddar en sen höstkväll är väldigt mysigt. Det kan bli ännu mysigare om du gör detta utomhus. Ifall det skulle vara så mörkt att du inte kan se ordentligt kan det vara bra att du har lampor i närheten. Ett tips är att du använder smarta hem så kan du styra allt ljus utan att behöva stiga upp från din bekväma plats.

Saker du behöver för utebio

Det första du behöver är en bra plats i trädgården. Den får gärna vara mörkläggande och vindstilla och där kan du placera ut all utrustning samt sittplatser. Det går lika bra med solstolar som en bekväm soffa, eller varför inte en tjock filt med kuddar direkt på marken? Du behöver även en projektor med bra ljusstyrka. Det rekommenderas att den har en upplösning på minst 1920×1080 och sedan måste du välja en bioduk. Det kan fungera bra med ett stort vitt lakan, eller om du har en stor vit vägg utomhus. Det finns projektordukar du kan köpa, dessa kommer dessutom ge dig en av de bästa bilderna.

Du kan även behöva en bra internetanslutning som går att använda utomhus. Det kan gå bra med en ethernetsladd, wifi eller att dela internet från din mobiltelefon. En bra dator kan också vara viktigt eftersom det är en av de bästa enheterna du kan använda. Den kopplas sedan till projektor och högtalare. Ett tips är att du läser igenom guider för hur du sätter upp en utebio ifall du känner dig förvirrad.

Högtalare

För att få en så bra biokänsla som möjligt bör du investera i kraftfulla högtalare, gärna högtalare som har stark bas. Om du använder dig av trådbunden anslutning kommer du inte få lika lång fördröjning mellan bild och ljud som om du använder trådlös. Bluetooth kan dock även fungera bra.

Skulle du redan äga högtalare kan du självklart börja med att prova dessa. Skulle ljudet vara okej och du inte upptäcker någon fördröjning behöver du inte köpa några nya. Men om du endast har ett par högtalare och skulle vilja ha fler kan det vara smart att köpa ett par till.