Måla och tapetsera din hemmabio för bästa bioupplevelsen

Du har skapat ett härligt biorum, ett rum där du kan netflixa, titta på film och spela spel. Satsa på att göra rummet perfekt för avslappnade lördagar och kvällar: måla och tapetsera din hemmabio så att det blir riktigt mysigt och ger riktiga biovibbar.

Satsa på väggarna

Det är riktigt populärt att ha hemmabio. Det är många av oss som köper en riktigt rejäl TV-skärm eller rent av satsar på en projektor för att verkligen få en schysst biokänsla. Naturligtvis har du en skön soffa och fåtöljer i ditt rum och gör det mysigt på olika sätt. Men det är många som missar att måla eller tapetsera väggarna för att ge rummet en verklig biokänsla. Du har kanske ett rum med ljusa väggar och du drar ner dina mörkläggningsgardiner för fönsterna för att göra det så mörkt som möjligt. Problemet är att du inte får den riktiga känslan. Med ljusa väggar eller väggar med mönstertapeter skapas också lätt reflektion på tv-skärmen. Då är det mycket bättre att fullfölja drömmen på riktigt och måla eller tapetsera ditt biorum i en mörkare färg. Gärna i en tapet eller med en färg som är matt, så slipper du få reflektion. För att få ett riktigt bra resultat anlitar du en målare eller tapetserare från K3 som finns i Storstockholm och Uppsala.

Rätta inredningen

Satsa på en mörkare färg på väggarna, men ta en färg och nyans som du känner att du kommer att gilla året om. Du kan rentav be fackmannen som ska måla eller tapetsera att ge dig tips på vilken färg som kan vara ett klokt val. Rummet kommer också att bli mycket skönare för underhållning om du har relativt mörka möbler. Dels har ju biosalonger alltid mörka möbler, dels är det ju så att du ofta sitter och äter och dricker när du se på film. Läsk, öl, chips och lasagne. Då är det skönt om eventuella spill och fläckar inte syns. Det är också mysigt att ha lite lampor att tända i hörnen, särskilt om biorummet ska användas för en romantisk kväll.