Senaste tekniken inom ljudsystem

Visst är det härligt att köra bil med bra musik i bakgrunden och någon du har kul med bredvid dig? Och ska du på en road trip är musiken superviktig. När man ska handla ett nytt bra ljudsystem till bilen brukar kraven vara många. Bra ljud är såklart ett måste. Men vad som är ett bra ljud kan vara olika för oss alla. Oavsett om du tycker om klassisk musik eller hip hop ska det låta riktigt, och inte som en bilstereo vilka kan ha en tendens att burka in ljudet eftersom det kommer från några få punkter i bilen och blir rätt nära den som lyssnar. Det är det tänkt att ett helt nytt sätt att återge och skapa ljud ska råda bot på inom en snar framtid. Systemet som är genuint innovativt finns redan utvecklat men är inte i handeln ännu på ett tag. Hur det fungerar ska vi titta på här nedan.

Hur kan det fungera så bra?

Det allra senaste inom ljudteknik är ett fantastiskt smart nytt ljudsystem utan högtalare alls. Hur låter det tycker du? Jag trodde faktiskt inte på det alls till en början men sedan har jag satt mig in lite i hur det kommer att fungera och förstår faktiskt principen och jag tycker att det är så oerhört smart! Och det är ju egentligen inte en helt ny teknik, utan ett klokt sätt att återanvända de antika idéer om ljudåtergivning som instrumentmakare under medeltiden och renässansen utvecklade till storslagna mästerverk vars ljudkvaliteter vi ännu inte överglänst med all vår moderna teknik. Kanske är det då äntligen dags för det, när vi väljer att använda samma tekniker inom nya områden? Tänk dig en basfiol och en vanlig fiol. De låter ju olika, eller hur? Och de låter alls tack vare att strängarnas vibrationer återges av den resonanslåda instrumentets låda bildar. Större låda ger mer bas, och mindre låda mer diskant. På samma sätt kommer ställdon att monteras in i bilen på olika ställen för med hjälp av bilens egna delar bilda resonanslådan som ger ljud.

Nu blir det ännu roligare med en roadtrip!

Med denna nya teknik kommer bilens vikt att kunna minskas med uppåt 15 kilo. Det är en hel del dödvikt som man nu slipper släpa runt i form av ett ålderdomligt ljudsystem. Faktum är att det löser en del av de samvetsproblem som kan uppstå när man planerar att resa runt för nöjes skull. Mindre vikt ger mindre energiåtgång och därmed mindre mångt miljöpåverkande utsläpp. Smart! Det är så smart att så fort det här nya ljudsystemet kommer på marknaden kommer det att bli riktigt hett. Tänk dig själv att dels kunna åka söderut med flyg, där du naturligtvis letar efter de minst miljöpåverkande flygresorna med hjälp av sökmotorn Avionero, och sedan tar en en hyrbil från flygplatsen med inbyggt ljudsystem som låter dig lyssna på dina favoriter med utmärkt ljudåtergivning. Det italienska landskapet susar förbi till tonerna av smäktande stråkar, eller så är det Route 66 med rock som passar dig bäst. Oavsett resmål eller musiksmak – här har du framtidens ljudsystem!