Tre bra tips på ljudböcker till bilresan

Ska du iväg och resa en längre bit med bil? Då kan det vara härligt att ha med sig någon form av underhållning. Ett alltmer populärt alternativ är att lyssna på ljudböcker under bilresan. En ljudbok är ett smidigt sätt att ta del av en historia utan att behöva lyfta blicken från vägen. Idag finns det många olika appar som man enkelt kan ladda ner till sin mobiltelefon och som gör att man får tillgång till massor av olika böcker. Det är bra att välja sin bok med omsorg, så att resan blir säker och trevlig.

In the car before joggingTre bra böcker

En av de mest populära ljudböckerna just nu är Alexander Schulmans bok “Glöm mig”. Den handlar om hans mamma och hennes problem med alkohol. Det är Alex själv som har läst in boken och de som redan är trogna lyssnare av hans podcast är väl bekanta med hans röst. Youtube-stjärnan Therese Lindgren har också läst in sin egen bok “Ibland mår jag inte så bra”, som har blivit ett populärt val bland lyssnare. I båda dessa fall är det appen Storytel som ligger bakom distributionen. Nyligen berättade företaget att deras Ljudböcker finns på flera språk, bland annat engelska och arbiska.

Ett bra ljud

För att kunna lyssna på en bok i bilen gäller det att ha bra ljud. Se över ditt högtalarsystem och överväg att investera i en liten bluetooth-högtalare om en sådan ger bättre ljud. Tänk också på att välja dina böcker med omsorg, till exempel kan det vara riskfyllt att lyssna på en väldigt spännande berättelse med många överraskningsmoment, eftersom det kanske leder bort uppmärksamheten från vägen. Om du ändå vill ta del av något nervkittlande kan du lyssna på Kaninjägaren av författarparet Kepler som har sin senaste bok på topplistan på Storytel. Där ligger även Alex Schulmans bok och Therese Lindgrens biografi.